dinsdag 3 april 2012

mini geitenkaas muffins

Wat een dagje Utrecht al niet oplevert; mini geitenkaasmuffins. Gegeten in een "kleine-hapjes-restaurant" aan het Domplein in Utrecht. Van al die kleine hapjes waren de geitenkaasmuffins toch wel een van de lekkerste. Dat is iets om thuis ook te proberen. Aldus het recept:


nodig:


150 gram geitenkaas
125 gram zelfrijzend bakmeel
1 ei
1 dl melk
4 eetlepels olijfolie
zout en versgemalen peper


werkwijze:
- verwarm de oven op 200°C
- verkruimel de geitenkaas
- meng in een kom alle ingrediƫnten tot een glad beslag
- voeg peper en zout toe
- schep het beslag in de muffinbakvorm
- ca 15-20 min. bakken tot ze goudbruin zijn
- laat de muffins afkoelen tot ze lauwwarm zijn


Erg lekker en erg moeilijk om vanaf te blijven!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten