donderdag 29 maart 2012

Zweedse chocoladecake "Kladdkåka"

Op onze vakantie in Zweden kwamen we op een dag bij een kasteel uit.
Het regende ontzettend hard, dus we zijn snel het bijbehorende cafe naar binnen gerend. 
Daar hebben we een heerlijk stuk "kladdkåka" gegeten; zweedse chocoladetaart/cake.

nodig:



100 gr boter
2 eieren
2,5 dl suiker
2 theelepels vanillesuiker (of twee van die zakjes van Oetker)
3 eetlepels kakao
2 dl bloem

oven voorverwarmen op 175C

bereiding:
- boter in schaaltje smelten en beetje af laten koelen
- eieren en suiker mengen in kom
- vanillesuiker en kakao erbij mengen op laagste stand
- bloem toevoegen
- als laatste de boter erbij
- alles goed mixen en in vorm doen
- 20 minuten in de oven

Hoe eerder je de cake uit de oven haalt, hoe meer "kladdigare" (plakkeriger) hij wordt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten