zondag 1 januari 2012

zachte wafels

Vroeger was het bij ons thuis traditie dat de familie op nieuwjaarsdag bij mijn oma wafels kwam eten. En nu nog, gaan we elke nieuwjaarsdag bij mijn moeder (nu ook oma) wafels eten. Dan ruikt het zo heerlijk naar versgebakken wafels in huis. En je krijgt ze zo uit de wafelpan lekker warm op een bordje. Mmmmm...heerlijk!


nodig:
1 pond zelfrijzend bakmeel
6 eieren
2 pakjes vanillesuiker
1 citroen / citroenschil geraspt
350 gram witte basterdsuiker
325 gram boter
1/2 liter melk


werkwijze:


  • eieren splitsen en het eiwit stijfkloppen
  • boter romig roeren (beetje opwarmen in magnetron)
  • suiker en vanillesuiker bij de boter
  • dan eidooiers, meel, melk, citroenrasp erbij
  • geheel tot een glad deeg mixen
  • als laatste het eiwit er luchtig door scheppen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten