donderdag 29 maart 2012

kruimeltjesvlaai met pudding

Dit is toch wel mijn favoriete limburgse vlaai! Kruimel-puddingvlaai, oftewel "kniddeleflaai". En met dit recept is het net een vlaai die bij de echte bakker gemaakt is.


Ingrediënten

voor het deeg (vorm 30cm):
  • 250 gr witte bloem
  • 75 gr boter
  • 12,5 gr gist
  • 125 ml warme melk
  • wat witte basterdsuiker (1 of 2 eetlepels)
voor de pudding:
  • 200gr banketbakkersroom (mix)
  • 500ml water
voor de kruimeltjes:
  • 200gr bloem
  • 125gr koude roomboter of margarine
  • 50gr kristalsuiker
  • 75gr witte basterdsuiker
  • evt 15 gr citroenrasp toevoegen


Werkwijze
Alles samen mengen voor het deeg. De gist in een klein beetje lauw water mengen en dit samen met de vlaaienmix tot een soepel deeg kneden. 8 minuten op max. stand 2.
Dit als bol afgedekt 15 minuten laten rijzen.
Als dit klaar is de vlaai uitrollen en in de ingevette vlaaiplaat leggen.het overtollige deeg met deegroller afrollen. Evt met vork gaatjes prikken en afgedekt nog 30 minuten laten rijzen.


De oven voorverwarmen op 200gr hetelucht.


Ondertussen de pudding en de kruimels maken.
De banketbakkersroom en het water met een garde mengen.
Voor de kruimels de suiker evt citroenrasp en de boter eerst mengen tot een samenhangend geheel.
Dan de bloem eronder doen en kneden en knijpen tot kruimels.
De pudding en de kruimels op de vlaai doen en afbakken 20minuten op 200gr.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten